sobota 13. července 2013

Úhel pohledu II

Úhel pohledu II
Dlouho se nic nedělo, všichni ztratili naději, ale nakonec přece jen vycházíme s kůží na trh a ohlašujeme druhý Úhel pohledu. Konat se bude tradičně na louce u Mladotic (http://www.mapy.cz/#x=15.551374&y=49.867224&z=14&u=u&umc=9jMUOxWiwh&uml=49%C2%B052'0.323%22N%2C%2015%C2%B033'11.943%22E&t=s) v nestandardním termínu 13. – 15. září. (Opět kvůli Tauree.)
Je to víkend, hlavním herním dnem bude sobota. Spoléháme na to, že řada z vás pracuje, takže vám je prostě jedno, jestli jsou, nebo nejsou prázdniny, a zbytek je na VŠ, takže to je jedno ještě víc. Hrát se bude určitě celou sobotu, možná v pátek večer a v neděli dopoledne – uvidí se podle toho, kolik se sejde her a jak vlastně budete mít čas.
Opět půjde o sérii víceméně komorních larpů, které tentokrát nebudou spojené stejným světem, ale úplně nezávislé, a které budou trvat jen několik hodin. Počítáme s 10-20 lidmi. Momentálně jsou plánovány tři hry (Valandil, Sallah, Berethir), ale je možné, že jich ještě pár přibude.
Platit se pravděpodobně bude 100, maximálně 150,-, na místě nebude nic mimo WC a velkého stanu, který bude využitý ve hře. Jídlo a stany si zajistěte vlastní, vodu snad ze značné části zajistíme my.
(Informace budou ještě upřesněny, až přijde čas. Zatím prosíme o co nejrychlejší signál, že máte zájem se zúčastnit.)

Blázinec U Slavných (Valandilovo)
Tohle by měla být večerní hra – podobná a tak trochu navazující na loňskou Hospodu U Svatých.
Několik chovanců domova důchodců je na výletě na venkově – spolu se svými dvěma dozorci. Včera večer se děly věci – budou dnes pokračovat? Kdo se jim snaží zabránit, kdo je provokuje, kdo vlastně ví, o co jde?
Dozorci: Považují své svěřence za blázny. Problém není v tom, že zapomínají, ale že si vzpomínají na úplně nesmyslné věci. Většina z nich si jednoduše hraje na slavné osobnosti politiky, kultury, vědy. Ovšem samozřejmě se o ně dále starají, což vzhledem k věku a stavu „slavných“ není jednoduché.  
Svěřenci: Řada z nich věří jen ve svou slávu a ostatní označuje za podvodníky, jiní si myslí, že za hromadnou internací slavných v starobinci je nějaké spiknutí.  Jakákoli neřest je vítána, jakákoli subverze řádu dozorců rovněž. Mnoho z nich se snaží domoci se svého původního postavení. Jsou limitováni svou tělesnou konstitucí, ovšem někteří se snaží ji překonat.  
Vybavení: pyžamovité, bláznovské, stařecké, berly a vozíčky vítány. Příběh je zasazen do našeho světa. Specifičtější pokyny přijdou až k jednotlivým postavám.
Postavy: ---přibudou---
(Pozn.: Lehce inspirováno filmem Bubba Ho-tep, ale nedoporučuji se na to koukat přede hrou, mohlo by to vyvolat nějaká očekávání, která vůbec nemusí být naplněna.)

Ve vsi je ďábel (Berethirovo)
Vesnice Krupná byla vždy tak nějak stranou dění. Měla své slavnosti, měla své žně, měla i své sousedské spory. Zkrátka měla své radosti i starosti. Nikdy však nic, s čím by si sousedská otčina nevěděla rady. To se však změnilo, když jednu z žen postihla učiněná hrůza, začala promlouvat hlubokými mužskými hlasy, z jejího dechu byla cítit síra a oči se jí podlily krví.
Seběhlo se mnoho lidí z celé vsi, snažili se pomoci nebo se jen zvědavě podívat. Rychtář rozhodl, že nejrychlejší mladík musí běžet do den vzdálené vsi Otroubky, aby přivedl kněze. Už nemůže být pochyb. Ve vsi je ďábel!
Hra bude určená zhruba pro 15 lidí, role budou předem připravené, hráči se do nich budou moci hlásit a hra se bude odehrávat v domě posedlé. Trvat bude hodinu až dvě, koketuji s myšlenkou hry rozdělit do několika dějství. Settingem je „univerzální fantasy středověk“, tedy pověry, bázeň před silami, které nás přesahují a „venkovanství“ lidí Krupné.

Předsmlouví (Sallahovo)
Je tomu přesně pět let, kdy alchymisté knížete Tanwara odhalili tajemství střelného prachu, čtyři léta od konstrukčního zdokonalení mušket a děl tak, aby zabíjely, alespoň většinou, ty vpředu. Tanwar v potřebě splatit své dluhy nebál se s převratnou zbraní napadnout na zlato bohatou část králova území a tím riskovat útok královské armády. Král Udun II. svolal zbytek svých knížat, leč hrozivé zvěsti o smrtících novotách zajistily strach tak všeobecný, že svorně shodli se na diplomatické cestě. Na podzim dozněly výstřely, tři největší zlaté doly v království byly zabrány a zimní příměří rušil jen třepot křídel poštovních holubů. Po vleklých domluvách, které trvaly téměř rok, nyní, na sklonku léta, chystá se na neutrálním území vybraném mágy Řádu stříbrného oka sjezd obou táborů, aby byla s konečnou platností podepsána mírová smlouva na základě vyjednaných ústupků ze strany královské moci.
Místo bylo mágy, kteří zřejmě zachovávají neutralitu, vybráno z neznámého důvodu. Leží mimo obvyklé trasy, na hranici Tanwarova knížectví a královského Středu. Momentálně se na místě sjíždějí řemeslníci, ale i jiné zájmové skupiny, které mají „připravit“ místo podpisu smlouvy pro tak slavnostní událost. Signatáři mají dorazit již za tři dny, přesto pro neshody v organizaci není nic hotovo, naopak, zdá se, že kvůli špatně odvedené práci bude někdo královsky potrestán.
Na místě je tedy již několik skupin. Řemeslníci, kteří mají zajistit vše potřebné pro stavbu stanů, ohrad a podobných věcí, zástupci obou stran s eskortou, mágové řádu stříbrného oka, druid z místního lesa, umělecká skupina, potulný rytíř, který má být odměněn za své činy, a několik vítaných a několik nevítaných osob s úmysly více, či méně známými. Situace je již tak dost vyhrocená, přesto mají všichni problémy větší, než by si kdy byli schopni připustit. Čas se krátí a Tanwar ani Udun II. nejsou proslulí svou milosrdností.
Řemeslníkům schází materiál, zástupci se nemůžou shodnout na průběhu akce, mágové jsou bůhví proč znepokojeni, druid rezolutně odmítá užití materiálu z místního lesa na stavbu, umělecké skupině jeden z členů onemocněl záhadnou chorobou, rytířovi někdo ukradl meč, jen zbylí kupci a příchozí vypadají spokojeně, ale vydrží jim to?

Pro atmosféru přidávám pár fotek z loňska:



Žádné komentáře:

Okomentovat