středa 18. července 2012

Neherní (organizační) informace


                Larp Úhel pohledu proběhne od 30. 8. do 2. 9. 2012 na „norgathské“ louce u Mladotic, počítáme s 15-30 lidmi. Účastnický poplatek jsme stanovili na 120,-, pokud se přihlásí více než 20 lidí, snížíme jej na 100. Tuhle cenu při tomhle počtu si můžeme dovolit díky sympatickým ronovským skautíkům a díky nashromáždění různých věcí během Norgathů. Nicméně jak zázemí, tak herní kulisy a vybavení se ponesou v dost minimalistickém duchu. Na místě tentokrát nebude opravdu nic kromě jednoho velkého stanu na večerní posezení a latríny, čili stany a jídlo si dovezte vlastní a vodu převážně taky, i když té pár kanystrů dovezeme.

               Harmonogram:

30. 8. Přes den příprava místa (když vás pár přijede a pomůže např. se stavěním velkého stanu, budeme moc rádi), příjezd, registrace (resp. placení), řešení případných dotazů k postavám. 19:00 – Úvodní proslov + ostatní dotazy, poté neherní večer.
31. 8. Ráno je stále ještě možný příjezd. Od 11:00 do šesti (+- dvě hodiny) – Hranice. Poté neherní večer.
1. 9. Přes den volná zábava. Od 16:00 minimálně do tmy, pak záleží na vás – Hospoda U Svatých. Poslední večer.
2. 9. Úklid, hodnocení, odjezd.

                Přihlašování
Bude komplikované jako prase, ale hlavně pro nás, takže vás prosíme o trpělivost a časté návštěvy mailu. Hlásit se budete přes mail uhelpohledu.larp@gmail.com. (Nebráníme se ani domluvě přes fb/icq/skype/osobně (třeba na Tauree), ale mail je základ.)
1) Do mailu napište něco, podle čeho vás budeme moci identifikovat. Dále sdělte, jakou postavu z Hospody U Svatých si berete a za jakou frakci chcete jet na Hranici. 
2) My vám pošleme na výběr postavy z vaší frakce z Hranice, informace o frakci a podrobnější info o vaší postavě z Hospody.
3) Vy nám řeknete, jakou postavu z Hranice jste si vybrali.
4) My vám pošleme podrobné info o ní. 
5) Pošlete nám své „historie“ obou postav.  
6) My vám k nim dodáme „osobní questy“. 
! VZHLEDEM K TOMU, JAK MOC SE NÁM TO VLEČE, NEJSOU BODY 5 A 6 POVINNÉ, ALE ROZHODNĚ VÁM POMOHOU UŽÍT SI HRU. BUDE TAKÉ MOŽNÉ TYTO BODY ČÁSTEČNĚ VYŘEŠIT NA MÍSTĚ, POKUD PŘIJEDETE VČAS, ALE PRAVDĚPODOBNĚ TÍM PONĚKUD UTRPÍ KVALITA!
                Na mail směřujte také poznámky, dotazy a podobně, které nebudete chtít dávat do komentářů.
                Obsah "historie" (nebo spíš popisu postavy, ale tohle už je zažité a srozumitelné) je na vás, může to být čiré vyprávění o vaší minulosti i čirá charakteristika, ideál je ovšem někde mezi tím. Co se týče rozsahu, zkuste se trefit někam mezi 200 a 700 slov, ale to je spíš vodítko. Jde prostě o to, abyste vy i my věděli, co hrajete, vy, abyste to mohli hrát (...), my, abychom vám to mohli umožnit.   
                Požadavky máme zcela tuctové. Potřebovat budete klasický fantasy kostým (ideálně dva, ovšem v zásadě stačí, abyste neměli úplně stejné kostýmy na obě hry – v případě nouze bychom měli být schopní vám něco půjčit) – nepožadujeme nic úžasného, protože půjde hlavně o RP, ale nemělo by to rušit – žádné modré rifle, trička, kožené bundy, dejte si pozor i na boty. A samozřejmě požadujeme, abyste hráli roli, kterou jste si vybrali a napsali. To především. Jde jak o držení charakterových vlastností, tak například o vhodný výběr slov (např. se snažte vyhýbat přejatým slovům, i když to někdy už ani nejde, případně slovům označujícím nově vzniklé zkušenosti, případně narážkám na skutečné současné i historické události) nebo o pečlivé uvážení, co vlastně vaše postava ví (vědomosti hráče se nerovnají vědomostem postavy; nejenže postava neví, že Handmaid’s Tale byla napsána 1979, ona ani nemá povědomí o něčem jako utopie či dystopie; snažte se oprostit od naší kultury:)).
Přístup autem od Mladotic, pěšky od vlaku nebo autobusu od Třemošnice, však ony jsou na té mapě vidět i cestičky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat